Galimybių pasą nemokamai spausdinsime Klientų aptarnavimo centre

Siekdami prisidėti prie pandemijos valdymo AB Vilniaus šilumos tinklai nuo šiol suteikia galimybę nemokamai atsispausdinti Galimybių pasą Klientų aptarnavimo centre, esančiame Spaudos g. 6-1 Vilniuje. Tokia galimybe pasinaudoti gali ne tik mūsų klientai, bet ir kiti teisę į Galimybių pasą turinys asmenys.

„Visą pandemijos laikotarpį užtikrinome itin svarbias šildymo ir karšto vandens paslaugas, kai kurie darbuotojai suprasdami situacijos rimtumą buvo net dviems savaitėms apsigyvenę elektrinėje. Mūsų kolegos savanoriškai prisidėjo ir prie vakcinacijos proceso, t.y. savanoriavo vakcinavimo centruose, testavimo punktuose. Dabar itin aktualus klausimas yra galimybių paso spausdinimas tiems, kurie neturi galimybės arba nemoka naudotis elektroninėmis tapatybės atpažinimo priemonėmis. Norime prisidėti prie dar platesnio spausdinimo vietų tinklo, todėl nemokamai Galimybių pasus spausdinsime ir savo Klientų aptarnavimo centre“, - sako Klientų aptarnavimo departamento direktorius Laurynas Jakubauskas.

Norint atsispausdinti galimybių pasą mūsų klientų aptarnavimo centre, klientą aptarnaujančiam darbuotojui reikės pateikti galiojantį asmens dokumentą – asmens tapatybės kortelę arba pasą.

Primename, kad Galimybių pasą gali gauti asmenys, pasiskiepiję viena iš oficialių vakcinų, persirgę arba turintys neigiamą PGR testo rezultatą.

Nuo rugsėjo 13 d. Galimybių pasas galioja:

• kai asmuo yra pasiskiepijęs viena iš šių COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcinų:
    • praėjus vienai savaitei nuo „Comirnaty“ ar „Spikevax“ vakcinos antrosios dozės suleidimo pagal skiepijimo schemą;
    •  praėjus 2 savaitėms nuo „COVID-19 Vaccine Janssen“ vakcinos dozės suleidimo;
    •  praėjus 4 savaitėms, bet ne daugiau kaip 13 savaičių nuo pirmos „Vaxzevria“ vakcinos dozės suleidimo;
    • po antros „Vaxzevria“ vakcinos dozės suleidimo pagal skiepijimo schemą;
    • praėjus 2 savaitėms nuo „Comirnaty“, „Spikevax“, ar „Vaxzevria“ vakcinos vienos dozės suleidimo asmeniui, kuris persirgo COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo rezultatu;
    • praėjus vienai savaitei nuo „Comirnaty“ ar „Vaxzevria“ vakcinos antrosios dozės suleidimo, jei pirmajai skiepo dozei buvo naudojama „Vaxzevria“ vakcina, o antrajai – „Comirnaty“ vakcina arba atvirkščiai;
  • kai asmuo persirgo COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) ir:
    • diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu, o nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 210 dienų (bet ne anksčiau, nei asmeniui baigėsi paskirtos izoliacijos terminas) arba
    • asmuo prieš mažiau nei 60 dienų yra gavęs teigiamą (kai nustatomi anti-S, anti-S1 arba anti-RBD IgG antikūnai prieš SARS-CoV-2) kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio imunologinio tyrimo atsakymą, išskyrus atvejus, kai serologinis tyrimas atliekamas po skiepijimo COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcina (įsigalioja nuo š.m. rugpjūčio 16 d.). Svarbu: mobiliuosiuose punktuose atliekami greitieji serologiniai testai Galimybių pasui nėra tinkami.
  • asmuo, kuriam atlikus mokamą COVID-19 tyrimą gautas neigiamas rezultatas, – ne anksčiau nei prieš 48 valandas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atlikus SARS-CoV-2 PGR tyrimą arba antigeno testą;
  • yra vaikas iki 16 metų.

Su spausdintų galimybių pasų gavėjų asmens duomenų tvarkymu detaliai galima susipažinti čia:

Spausdintų galimybių paso gavėjų asmens duomenų tvarkymas